John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

Egy szomorú post

2008.12.28. 21:20 - johnemese

Címkék: színház szdsz ferenc pont ifjúsági játszótér nemzeti emese john ferencváros vadplakát füstmentes gegesy

Két hónapja eldöntöttem, hogy elvállalom a jelöltséget Gegesy Ferenc helyén és állapotosan megbirkózom ezzel a kampánnyal. Persze ehhez kellett egy stáb, bíztató szavak és a csapat hite abban, hogy sikerülhet jó eredményt hozni január 11-én.

És kellett nekem jónéhány rövidtávú cél, amiért érdemes két-három hónapot végigdolgozni.

Mindez egyben volt és bízom abban, hogy még mindig egyben van.

Elindultunk. Nem akartunk senkit mocskolni, összekoszolni a kerületet vadplakátokkal, túlvásárolni magunkat óriásplakátokkal és fényreklámokkal, túl sokat zaklatni a választókat. Szerettük volna, ha a kampányunk elszakad az országos politika kettészakítottságától, demagógiájától.

A stábban mindenki megkapta a feladatát, és mindenkit hagytunk dolgozni a maga helyén.

Elértük a kerületben a játszótéri dohányzási rendelet bevezetését; elértük, hogy kevesebb legyen a vadplakát; megszólaltunk a Nemzeti ügyében; ígéretet kaptunk egy újabb ifjúsági pont kialakítására a Kálvin téren. Ferencvárossal foglalkoztunk, és azokkal az ügyekkel, amik az itt lakóknak fontosak. Szerintünk.

Én is itt élek, itt sétálok, ide születik és itt sétáltatom hamarosan pici babám; itt nő fel a lányom, itt tanul a családom, itt parkolna az autóm (ha lenne), ide járok kávézókba, a Nagycsarnokban vásárolom be a karácsonyi vacsora hozzávalóit, itt trombitálunk ki az ablakon Szilveszter éjszaka.

Ugyanígy tesz a stáb tagjainak többsége is. Sőt, néhányan – így például Janás Feri is – a kerületért dolgoznak 16-20 éve. Gegesy Ferenc mellett, őt támogatva.

Mind a rövid, mind a hosszú távú céljaimmal meggyőztem őket. Ők is szeretnék, ha a rehabilitáció nem állna meg az infrastruktúra fejlesztésénél, ha még inkább itthon lehetnénk Ferencvárosban.

És jól haladtunk. Nem csak céljaink megvalósításának megkezdésével, hanem – a közvélemény kutatások szerint – a választók is meghallották, hogy kicsit mást, kicsit másképp szeretnénk. Meghallották a hangunkat. 10 %-ra mértek engem. És csökkent a két nagy párt közötti különbség.

A média, talán kicsit kevésbé hallott meg minket. De nem lepődtem meg, hiszen ez egy kerületi kampány.

Nem számítottam arra, hogy vannak – politikai szereplők? provokátorok? csalók? – nem is tudom, akik nem Ferencvárosban gondolkoznak, hanem abban, hogyan lehet bemocskolni, tönkretenni másokat.

Szeretném, ha együtt gondolkodnánk azon, hogyan lehet élhetőbb ez a városrész. Szerettem volna, ehhez partnereket találni akár jelölttársaim, akár a média szereplői között. Hát ez nem sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr60845891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsa Misi 2008.12.29. 16:58:25

Mitől szomorú ez a post? Beszámolsz elég sok eredményről, amit a kampány ért el. Beszámolsz arról, hogy miközben a közvéleménykutatók - szerintem más érdeket szolgálva- az SZDSZ-t rendre 1-2%-ra mérik, addig te a kerületben 10%-os támogatást értél el. Ez Emese mind eredmény, amiért nem szomorkodni kell, hanem büszkének lenni rá. Elértél eredményeket, kézzel fogható eredményeket. Erre valóban büszkének kell, hogy legyél te is és mindazok, akiknek ebben érdemük volt.

Nem tudom mit fog hozni a választás eredménye. Ha a szívemnek kell megszólalnia, akkor természetesen a te főlényes és magabiztos győzelmedről beszélnék. De hát a realitás ma nem ez sajnos, és ezt tudtuk mind az indulásodnál is. Ha most kellene tippelnem, akkor azt mondanám, hogy ezt a választást vélhetőleg a Fidesz nyeri majd meg. Nem azért, amit a kerületben tett, nem azért mert jobb vagy hitelesebb a jelöltjük, hanem mert a kormány impotenciája miatt a választók bizony most az ellenzéket fogják megerősíteni inkább, azon belül is a Fideszt. Mert úgy gondolják leginkább ezzel tudják középső ujjukat egyértelműen felmutatni a szocialista impotenciával szemben. Ha a kerületi szempontok dominálnának a választásoknál leginkább, akkor még fogadnék is győzelmedre. Így csak reménykedem. Mert tudom, hogy olyan külső tényezők döntik el, ki hova szavaz, aminek alapvetően nem sok közük van az aktuális jelöltek személyéhez. És ez nem jó. Ettől én sem vagyok túl vidám, de ez van, ezen kell munkával, munkával, munkával változtatni.

A legrosszabb ami itt már történhet, hogy nem te nyersz. Ettől még reggel a combino kifut a remizből és vidáman csilingel a körúton, ahogy a nap is van olyan pofátlan, hogy fel fog kelni és a galambok is leszarják a köztéri szobrokat. Ha itt most nem nyersz, vesztes akkor sem leszel, mert amit a kampányban elértél a kerületnek, az sem kevés. És senki nem veszi el tőled a jogot, hogy továbbra is tegyél a kerületért. És ezen túl is van még dolgod, nem is kevés. Attól nem félek, hogy feladat, kihívás nélkül maradsz, akár otthon majd a picivel és a nagyobbal / tapasztalatból mondom, nem tudom eldönteni melyik a nehezebb / és persze a közéletben is.

Szóval kedves Emese, nekem te itten ne szomorkodjál, mert nincs rá okod. Hogy destruktív , rosszindulatú marhák is élnek ebben az országban, hogy a politika a két nagy részéről elsősorban destruktív rombolásra rendezkedett be, az nem vidám dolog, de tenni kell ellene és nem szomorkodni. Mert a felhők felett, mindig süt a nap, hogy egy nagyon szép, de rendkívül demagóg mondattal zárjam okoskodásomat.

johnemese 2008.12.29. 17:33:05

ok Misi, kicseréljem a címet? kösz, h felderítesz.

ujradikalis.info · http://www.ujradikalis.info 2008.12.29. 18:35:51

Ne keseredj el Emese, azok a csúnya bácsik a pártodban, durván becsaptak. Emelkedj föléjük, mondj le.

pet-ivan 2008.12.29. 18:50:43

Nem fog lemondani és jól teszi. Sőt, többet fog elérni, mint a Jobbik jelölje és ott lesz az első 3-ban. Ti meg megint felsültök. Hehehe... Kedves Barátom, nincs más tanácsom, irány Irán!

pet-ivan 2008.12.29. 18:58:35

P.S.

Elfelejtettem mondani, vidd magaddal népnemzeti dominátokat, Morvai grófnőt is. Jól fog állni neki a csador, legalább eltakarja az arcát és beszélni sem tudna tőle!

Rózsa Misi 2008.12.29. 19:55:41

Örülök ha sikerült mosolyt csalni tőled. :-) Nem kell, hogy kicseréld a címet. Úgy érezted valamiről, hogy szomorú, de ebben nem volt szerintem igazad. Ettől te még úgy érezhetted. Ha pedig közben sikerült meggyőzzelek arról, hogy nincs ok szomorkodásra, az külön jó, ettől még amikor írtad ezt érezted.

Volt időszak, amikor én is csalódásnak éltem meg, hogy normális javaslatokkal dacból mennek szembe hatalmi érdekből. Haragot és szomorúságot éreztem, amikor az SZDSZ reformjait megfúrták a szocialisták. Ma már csak haragot. Nem azért mert a mi reform elképzeléseinket fúrták meg, nem azért, mert megszegték a velünk kötött szerződésüket, hanem azért, mert sikerült az országot visszalökni ismét, amiben méltó partnert találtak a Fidesz személyében. Akkor is szomorúságot és haragot éreztem, amikor hatalmi érdekből a Fidesz elárulta a liberális elveit, amire alapítva lett többünk által egykor. Ma már elfogyott belőlem a szomorúság. Elfogyott, mert meg kellett értenem, hogy egyedül vagyunk. Ami végülis nem tragédia, mert van amikor egyedül lenni is erkölcsileg jobb, mint maradni mondjuk egy rossz házasságban. Az SZDSZ nem igazodhat a két nagy destruktívához, vagy a politikai szélsőségesek bekiabálásához. Nehezebb úgy jót tenni az országgal, hogy korlátozva van a lehetőségünk azáltal, hogy nem ügyek mentén politizál a többi. Nehezebb, de nem lehetetlen. Mert ahogy leírtad hiába nem állt melléd más a kampányban a pozitív elképzeléseid közül volt amiket sikerült megvalósítani. Azt hiszem sokkal inkább a civilek felé lenne érdemes fordulni, velük összefogva lehet tenni jó dolgokat.

Ami számodra most fájó tapasztalat a kampányban, az sajnos politikai realitás. Ez megy nagyban is. Ebből csak annyit kell megtanulnunk, hogy a stratégiánkat ennek ismeretében kell megváltoztatnunk. Szerénytelen véleményem szerint. Most viszont megyek gyerekeket altatni, aminek sikerére igen szerény esélyeim látszanak. :-)

kelyka 2008.12.30. 14:24:20

Én először azt hittem csak elírás és Kohn Emese vagy.. de mindegy végülis, nekünk zsidóknak csakis Rád kell szavazni mert így telepíthetjük be testvéreinket a kerületbe..
Hajrá Emese!!!

DFK 2008.12.31. 01:16:41

Hogyan lehetne élhetőbb a kerület?

Nem kellett volna az önkormiban együttműködni a szocikkal.

Egyébként ne reménykedj 10 %-ban se. Eddig a kerületben a szadinak Gegessy hozta a szavazatokat. Ez itt most protest szavazás lesz. Ti meg nem épp a nép kedvence vagytok. Senki se a nevet, hanem a pártlogót nézi majd a szavazólapon. A szadiról meg mindenkinek a széfes Hordágy Ágnes jut eszébe.

pet-ivan 2008.12.31. 04:16:02

Ketyka, mégis milyen ember vagy te? Volt neked gyerekszobád, kaptál valaha valamilyen nevelést? Szerinted te lennél a jó, a mintamagyar? Mert akkor én nem akarok az lenni. Zsidózz csak le te szeretncsétlen hülye, letojom. Magadat minősíted. Aki így beszél egy hölggyel, egy várandós anyával, az számomra erkölcsileg nulla.
DFK-nak viszont sajnos (!) igazat kell adni, nagy valszeg tényleg protest szavazás lesz. Megint nem a programokról, hanem az indulatokról lesz szó. Horváth Ágnes azonban jótt tett volna ennek az országnak: nézzétek meg a mai, állami egészségügyet. Ez a rakat, lerobbant, kórháznak nevezett halálgyár talán jó...?

pet-ivan 2008.12.31. 04:17:22

A szocik között is sok jó ember van, nem kell általánosítani. Még mindig jobbak mint a gyűlölködő, magukból kivetkőző mélymagyarok.

VIKUNYA 2008.12.31. 13:22:56

Szomorú, hogy így karácsony táján a magukat magyarnak és vallásosnak mondók ennyi gyűlölködést össze tudnak hordani. Persze máskor is szomorú. Annál is inkább, mert ezek a barmok alkalmat adnak a pártnak arra, hogy mellébeszéljenek az ügyben, hogy (jogosan), kikérjék maguknak ezt a hangnemet. Pedig a lényeg az: hogy nyilvánvalóan lebukott a kerületi elnük. Mondatai menthetetlenek. Ezért is jön kapóra Emesének a gyűlölködés, addig sem kell a magyarázhatatlan csalást magyarázni.

hangosbemondo 2009.01.07. 04:53:35

Ivánka!

Horváth Ágikád is nagyban hozzájárult,hogy az eü rendszer itt jár!

petivan 2009.01.07. 13:10:59

Nem Ivánka, Iván, már kinőttem abból a korból :O)
Horváth Ágnes bátor nő volt, aki egy olyan régóta szükséges szerkezeti átalakításba fogott bele, amibe mások nem mertek.
Az állami eü jelenlegi formájában veszteséges, sokszor csődközeli és fenntarthatatlan. Ez magában nem lenne baj, hiszen az eü tényleg nem üzlet, de a legtöbb kórházban a pénzhiány már a minőség rovására megy. Emberek életébe kerülhet! Egyébként Horváth Ágnes számos döntésével én sem értettem egyet, de változtatni kell, az biztos. A privatizációt politikai célokból démonizáták Mo-n, pedig pénzhiány kórházainkban van és ez nem tartható fenn.

szódásalóvét 2009.01.09. 00:18:39

@pet-ivan: Jó emberek kedves Iván, nagyon jó emberek.Szeretnek hazát árulni, sikitani, lopni csalni, zsarolni, mindenkit legyilkolni, végül saját elvtársaikat is kinyírják.Lásd Csepel.És Önök ehhez a felbújtók. Szégyen és gyalázat, ami itt van, amit tettek Önök ezzel az országgal.A jobbik a hülyeségeivel együtt sem mérhető az önök köztörvényes kormányzásával. Felelni kell ezért.

Apa_ 2009.02.26. 09:59:21

Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........
És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofális ?


Ráckevén.
Szerda, piacnap. Láttam a hídon átmenve a nyüzsgést a Duna parton. Gondoltam, lenézek, biztos van kürtős kalács, de ha az nincs is, legalább egy szendvicset magamévá teszek.

Alighogy lementem, a piacot ellepték a vámosok, rendőrök és APEH ellenőrök. Szépen járták sorra a kiskereskedőket: a magyar almát áruló magyar nénitől kérték az őstermelői igazolványt, amit persze nem tudott felmutatni (azért a pár almafáért, ami a kertjében van, nem fogja kiváltani, többe kerül az utánajárás meg az illeték, mint ami az egy évi bevétele az almákból). Ha nem tudott valaki számlát adni, büntetés, ha nincs őstermelői igazolvány, büntetés, ha nem tudja valaminek az eredetét igazolni, büntetés. Valamit mindenhol találtak, én legalábbis nem láttam egyetlen magyar árust sem, aki megúszta volna.

Ezen meg sem lepődtem, a következő esemény azonban egyszerre meglepett, felháborított és iszonyatos dühöt keltett bennem. Ugyanis amikor cigány árusokhoz értek (ők nem terményeket, hanem pulóvereket, lámpákat, ilyen-olyan kisebb használati tárgyakat árulnak - bizonyára olcsón vették, nagy tételben), egyszerűen kikerülték őket.

Egyszerűen nem hittem a szememnek. Egyetlen cigányt nem büntettek meg. Nem kezdtem el balhézni, túl sok volt az ÁVÓs, inkább csak megkérdeztem csendben az egyik árust, hogy hogy is van ez. Odahajolt hozzám, hogy senki ne hallja: "Nem tudunk mit tenni, ha szembemegyünk a rendőrökkel, APEH-osokkal, ránk szállnak. Ráadásul ha miattam büntetnének meg egy cigányt, hát volna mitől rettegnem. Féltem a családom." Később az egyik magában morgó helybelitől kérdeztem, hogy így van-e ez mindig, és megerősített: igen, nem ez az első eset. Tavaly a híd túloldalán lévő hotelbe "bevette" magát vagy 40-50 APEH-es, és másnap elözönlötték a piacot, olyan szinten, hogy se ki, se be. Csak a magyarokat büntették. Egyetlen cigányhoz nem mentek oda.

Végül hányingerem lett. Ezt pedig egy jól szituált kancigány okozta, aki, miután kikerülték a dézsma szedők a standját, átröhögött a már megbüntetett, vele szemben lévő magyarhoz, hogy "na, adjak számlát, he?", és röhögött tovább.

Na ez már aztán vérlázító!

süti beállítások módosítása