John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

Az adatvédelmi biztoshoz fordult az SZDSZ a Jobbik miatt

2009.01.06. 17:16 - K.Zsombor

Címkék: szdsz választások jobbik andrás emese john novák ferencváros léderer előd

MTI

Jóri András adatvédelmi biztoshoz fordult a szabad demokrata Léderer András azért, mert véleménye szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom delegáltja visszaélt a IX. kerületben több választó adataival. Erről az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezet elnöke beszélt kedden Budapesten újságírók előtt.

Az ombudsman hivatala előtt tartott sajtótájékoztatón Léderer András példátlannak nevezte, hogy a Jobbik által a IX. kerületi választási bizottságba delegált Novák Előd választópolgárokat keresett fel lakásukban és politikai hovatartozásukról nyilatkoztatta őket.

Az a Jobbik, amelyik azt a Magyar Gárdát alapította, amelyiknek az egyik zászlóalja éles lőszerrel gyakorlatozik, most újra átlépett egy határt azzal, hogy lakásokba csöngetnek be, és politikai preferenciák után tudakozódnak - mutatott rá a szabad demokrata ügyvivő, hozzátéve: Novák Előd mindezt hivatalos személyként, a ferencvárosi választási bizottság delegáltjaként tette.

Léderer András reményét fejezte ki, hogy az adatvédelmi ombudsman megállapítja, az ügyben súlyos jogsértések történtek, és ezektől a továbbiakban eltiltja a Jobbikot. Arra a kérdésre, hogy a IX. kerületi időközi parlamenti választás kapcsán eddig napvilágra került visszaéléseket nem tartja-e példátlannak, a politikus úgy felelt, hogy az SZDSZ és több párt, valamint szakértők is elmondták, hogy nem jó a jelenlegi választási rendszer.

A helyszínen jelenlévő Novák Előd Léderer András szavaira reagálva azt mondta, hogy a választási bizottság delegáltjaként joga van hozzáférni az adatokhoz, és az eddigi visszaélésekre is azt követően derült fény, hogy megvizsgálta a pártok által leadott ajánlószelvényeket. Hozzátette, hogy a választás titkos, de nyilatkozattételre bárki felkérheti a szavazókat.

Ferencvárosban január 11-én tartanak időközi választásokat, miután Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választásokon a 12-es számú budapesti egyéni választókerületben szerzett.

Korábban a helyi választási bizottság jobbikos delegáltja hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy álláspontja szerint az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része fénymásolt hamisítvány.

Az Állami Nyomda szakértői azt állapították meg, hogy három párt - az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka valóban hamis, ezért az ő jelöltjeik nem indulhatnak a választáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr9862523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása