John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

A vasárnapi választás tétje 1.

2009.01.08. 12:04 - johnemese

Tegnapi Index-publicisztikára írt válaszom...

Magyari Péter cikkével (A pokol felé vezető út, index, 2009. január 6.) annyiban mindenképpen egyet lehet érteni, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem tartozik a józan, civilizált politikai pártok közé. Hogy miért, annak részletezésébe ne menjünk bele, elegendő kuruc.info színvonalú dolgot összehordott már a Jobbik ahhoz, hogy a politikának csúfolt gyűlölet-kultusz önmagáért beszéljen. Az tehát dicséretes, hogy a Jobbik eszmeiségét – már ha annak lehet nevezni a keresztényi szeretet köntösébe bújtatott nettó rasszizmust – a szerző elutasítja. 

Azt már nehezebb szó nélkül hagyni, hogy a szerző Novák Előd tevékenységét Kukorica Jancsiéhoz hasonlítja, aki egymaga száll szembe a korrupcióval. Mert sajnos nem ez történt. Hanem az, hogy Magyari Péter, puszta jóindulattól vezérelve, egyszerűen elhitte a Jobbik propagandáját, annak ellenére, hogy egyébként szerencsére nem szimpatizál a szélsőségesekkel. 

Novák Előd azzal, hogy „végignyálazta az összes leadott ajánlószelvényt”, majd ezt pártpolitikai célokra használta, súlyos jogsértést követett el. Nováknak a választási bizottság tagjaként joga van betekinteni az ajánlószelvények tartalmába, de ezt lemásolni, ez alapján kimenni emberekhez nem más, mint visszaélés a választók személyes adataival. A politikai pártállás, a politikai preferencia ugyanis személyes adat, erről szól a választások titkossága. Ennek megsértése, amit Novák Előd nyíltan vállalt, sért minden létező jogszabályt is. Ad absurdum képzeljük el, hogy a Magyar Gárda leadott ajánlószelvények alapján kopogtat be családunk házának ajtaján azzal a kérdéssel, hogy tényleg az SZDSZ-re adtuk-e a kopogtatócéduláikat. 

Az nem hősies kiállás, az nem heroikus küzdelem a korrupció ellen, ha valaki sorozatosan és nyíltan jogszabályt sért. (Az sem egyébként, ha összevágott felvételekkel próbálnak valakit befeketíteni, a vágatlan képsorokat pedig „technikai okokra hivatkozva” nem tudják eljuttatni sem a nyilvánosságnak, sem a választási bizottságnak, de ez most más tészta.)  

Novák Előd súlyos visszaélések gyanújára hivatkozva súlyos visszaéléseket követett el. Az ügyek tisztázása a választási bizottság dolga, és azt igazán nem lehet mondani, hogy a bizottság nem végzi a feladatát. Hiszen hamisított ajánlószelvények miatt vették el az indulás jogát az MDF-től, a Zöld Párttól és a MIÉP-től is.  

A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha végre eltörölnénk az ajánlószelvények rendszerét. Ez ugyanis kizárja a versenyből a kisebb pártokat, és az új kezdeményezéseket. Ráadásul éppen a ferencvárosi időközi választások világítottak rá, hogy a kopogtatócédulákkal nemcsak visszaélni könnyű, de visszaélés gyanújába keverni valakit: szintén az. Tőlünk nyugatabbra léteznek olyan intézmények, amik a korrupció esélyét minimálisra csökkentik.  

Addig azonban, amíg az Országgyűlés elfogad egy, a mostaninál jobb szabályozást, a jelenlegi jogszabályok keretei között kell élnünk. Az pedig sem a demokráciának, sem az állampolgároknak nem tesz jót, ha elhisszük a szélsőségeseknek, hogy ők a demokrácia egyedüli védelmezői.  

A Jobbik tevékenysége nemcsak a jogszabályokat sérti, hanem a demokráciába vetett hitet is. Bármennyire ütött-kopott ugyanis a mi demokráciának, azt védelmeznünk kell. Ha a megdől az alapvető hit a képviseletben és a szabad választások rendszerében, akkor lesz igazán nagy baj Magyarországon.  

Szabadelvű politikusként azért küzdök, hogy ez ne történjen meg. És azt szeretném, ha minden demokratikusan gondolkodó ember, függetlenül attól, hogy jobboldali, baloldali vagy liberális, ugyanezért küzdene. Mert az ajánlószelvényeknek rendszerének van, de demokráciának nincs alternatívája Magyarországon. Ez az, amiben Magyari Péterrel is biztosan egyetértünk. A Jobbikkal pedig biztosan nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr76865191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.01.08. 13:06:32

"A politikai pártállás, a politikai preferencia ugyanis személyes adat, erről szól a választások titkossága."

Hahaha, az SZDSZ-ben ezt már biztosan nagyon jól tudjátok, hiszen nem véletlenül kellett egy éven belül kétszer is elnököt választania a pártnak. :)

"ha elhisszük a szélsőségeseknek, hogy ők a demokrácia egyedüli védelmezői. "

Ebben igazat adok, valószínűleg ezért is csökken a posztkommunista MSZP, és kapzsi csatlósaik, az SZDSZ támogatottsága. :) A szélsőségeseknek nem lehet hinni, főleg 2006 után nem...

"Bármennyire ütött-kopott ugyanis a mi demokráciának, azt védelmeznünk kell."

Így igaz, ha kell gumilövedékekkel, rendőrnek öltözött terroristákkal... a "ti demokráciátokat". Mint régen, Klein (Apró) Antal idejében, igaz elvtársak?! Pech, hogy most éppen foglalt az Andrássy 60, mert különben az öreg Bauer vagy az öreg Pető biztosan odagyűjtötte volna a "demokráciátok ellenségeit" egy kis körömtépkedésre...

"Szabadelvű politikusként"

Inkább "szabados elvűt" akartál írni, nem?! :) Olyan messze vagytok a "liberálistól", mint Makó Jeruzsálemtől... a "liberalizmus" nem azt jelenti, hogy "lefasisztázunk" mindenkit akivel nem értünk egyet. A "liberálisok" megütköztek a 2006-ban elkövetett "karhatalmi" terroron, kiálltak a meghurcoltak jogaiért, ti mint "eszdéeszesek" pedig kitüntettétek a "sajnálatos események" felelőseit, és azon "mesterkedtetek" hogy eltusoljátok az ügyeket... Mind "retorikailag", mind "cselekedeteitek" alapján közelebb álltok a Rákosi-féle bolsevizmushoz, mint valamiféle "liberalizmushoz".

"demokráciának nincs alternatívája Magyarországon"

LOL, ha ezt tényleg így gondolnátok, akkor nem sz*rnátok össze magatokat az előrehozott választásoktól. :)

cowboys 2009.01.08. 22:59:13

Kedves blogíró!

Mivel oly nagy lelkesedéssel elemzed a fent említett cikket, cserébee én is elemezlek kicsit. A szöveg nyilvánvalóan át van itatva a liberálisnak cseppet sem nevezhető, konzervatív kirekesztés logikájával. minek tartod a jobbikot, ha nem politikai pártnak, és minek tartod eszméiket, ha nem eszméknek. nem ártana világosan megfogalmaznod álláspontodat és nem maszatolni (persze politikus ilyet nem tesz). Tényleg úgy gondolod, hogy a cikk írója piedesztára emeli Novák Elődöt, vagy csak bosszúból lejáratod? ugyanis a cikk irójának pesszimista hangvételű iróniája félreértelmezhetetlen. Súlyos jogsértést bíró, vagy jogosítvánnyal rendelkező testület megállapíthat, vagy tárgyalás után bárki közölhet, véleményezhet, minden más rágalmazás és feltételezés. Szabadelvű ember nem mond olyat, hogy a demokráciának nincs alternatívája, mert saját politikai hozzáálását nem kizárólagos igazságnak, vagy szentírásnak tartja, hanem racionális döntésnek tartja, és érvekkel kívánja megvéden.
És most a lényeg. Nincs rá bizonyítékom, de én is tudom, ti is tudjátok, és aki kicsit is belelát az tudja, hogy az szdsz a többi kispártal élen jár a kopogtatócédulákkal kapcsolatás calások terén. Hogy ez a törvényi szabályozás igazságtalanságából ered? senki sem vitatja, ez azonban nem jogosít fel a csalásra.
Az hogy egy személyes blogon egy újgenerációs liberális a nagy öregek szardobálásába kezd nagyon elkeserítő. Az hogy egyes emberek a saját egzisztenciális érdekükben elkövetett csalást a törvényi szabályozások hibáival magyaráznak, az egyenesen felháborító. A törvénytelen eszközzel megszerzett hatalom tisztességtelen, és liberális gondolkodók számára ez elfogadhatatlan. Persze ma már nem lehet máshogy hatalomhoz kerülni, ezért van az, hogy liberális ember nem vállal politikai tisztséget. Még mielőtt jönnének az ad hominem érvek. Egy szóval sem támogatom, sem explicit sem implicit módón a jobboldalt, mert liberálisnak vallom magam, és nem bánnám ha mások, akik szintén annak vallják magukat, úgy is viselkednének. Nem várom el, nem kötelezek senkit, hogy így tegyen, csupán bízom benne, hogy a logikus érv megteszi a magáét.
De nincsenek illuzióim: nem fogják. Az azonban semmiképp sem szolgálja a liberális eszme terjedését, ha valaki a saját egzisztenciális érdekeit szem előtt tartva belebújik a liberális köntösbe és eljátsza az igazságosztó hőst.
süti beállítások módosítása