John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

Ferencváros marad

2009.01.19. 08:49 - johnemese

A gyermek alszik. Pénteken született. Ma nézek először leveleket, híreket. Más élmény. Három nap alatt sok minden megváltozott. Az érdeklődésem maradt és persze mást olvastam, olvasgattam is a hétvégén, de az első másfél nap kínzó volt. Senkinek nem kívánom az első délután fájdalmát. Persze Á-ra nézve már el is felejtettem. És nem voltam egyedül. Talán ez volt a legfontosabb.

Jó volt a nyugalom. A telefont először kikapcsoltam, tegnap pedig mondtam a nemeket a sajtónak.

A kampányom egy hete véget ért.

Elemzésekkel nem tarkítottam ezt  a blogot. A közlemény, amit a múlt héten kiadtunk, az Elnök megszólalása és interjúm, magáért beszél.

Nem volt egyszerű meghozni a döntést, hogy elindulok jelöltnek.

Rengeteg munkát fektettem – fektettünk bele – ebbe a választásba és persze az eredmény nem lett megnyugtató.

Legnagyobb gondnak nem az SZDSZ és a saját eredményemet látom, hiszen pártom időközi választáson az elmúlt 9 évben nem tudott 5% feletti eredményt elérni. (2000-ben Sértő-Radicsnak sikerült utoljára) A tavaly téli időközi szintén sem adott sok bizakodásra okot.

Az igazi gond egyrészt a nagyon alacsony részvétel, érdektelenség; másrészt a Jobbik erősödése.

Át kell gondolnunk ebben saját felelősségünket.

A múlt héten pártommal együtt úgy döntöttünk, visszalépek és nem folytatom tovább a kampányt. No, ez sem volt könnyebb döntés, mint az indulás. Több oka is volt ennek. A szélsőjobboldali uszítások, fenyegető e-mailek sora önmagában nem rettentene vissza, ha éppen nem gyermeket várnék. Így egy kicsit az is sok volt.

Gyermekem születése inkább motivációt adott a kampány során a munkához.

Az SZDSZ megmutatta, hogy nem egy százalékos párt; újraindítottuk a munkát Ferencvárosban; megpróbálkoztunk valami újjal - egy várandós kampánnyal. (Elértünk egy-két konkrét lépést! Holnap már a Főpolgármesteri Kabinet is dönt a dohányzás játszótéri betiltásáról - egyszóval egész Budapestre hatni tudtunk)

A gyermeknevelés mellett én a konkrét, megoldható ügyekre, kihívásokra, problémákra szeretnék koncentrálni. Elsősorban Ferencvárosban - ezért ez a blogcím. Másodsorban Budapesten és persze az SZDSZ-ben. Meglátjuk, mennyi erő, energia jut majd a baba és korábban felvállalt kötelezettségeim mellett másra.

Ferencváros marad, a séták, a kávézók, a játszóterek. Élmény... és feladat.

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr41878391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.01.26. 23:04:18

gratulalok a babahoz. jo egeszseget a kismamanak es neki:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.01.31. 03:01:19

Jó egészséget a babának & a mamának! :)

Joe84 2009.03.05. 00:38:38

Megbuktatok! Tűnjetek már el! Senki nem kíváncsi rátok!

A Jobbik már lenyomott titeket!!! Ők a harmadik erő, ti pedig belefulladtok a saját mocsaratokba!

wolff 2009.07.26. 20:35:51

Híres emberek véleménye a zsidókról

LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése."

LISZT FERENC: "A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul." (Die Israeliten)

MÁRIA TERÉZIA: "A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással, írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitől sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük."

GEORGE WASHINGTON: "Ők hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit."

KÖLCSEY FERENC: "Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll."

VOLTAIRE: "A zsidó nép engesztelhetetlen gyűlöletet mutat minden nép iránt. Minden uralom ellen lázad. Mindig uralkodni akar, mindig kapzsi mások jólétét illően, mindig barbár - alázatos, ha szegény, dölyfös, ha gazdag."
süti beállítások módosítása