John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

Erőszak

2008.12.13. 16:16 - johnemese

Rettenetes az apropója ennek a bejegyzésnek, a múlt hét végén a Ferencvárosban megerőszakoltak egy amerikai lányt. Természetesen egy kerületi lakos sem tehető felelőssé, ám el kell gondolkoznunk azon, hogy hogyan lehet az ilyen és ehhez hasonló bűntényeket megelőzni.

Mint ahogy másoknál is, liberálisok között sok vita van a térfigyelő kamerák bevezetéséről. Minket is megoszt ez a kérdés. Néhány éve például a német liberálisok ifjúsági szervezete kampányt indított a térfigyelő kamerák ellen, ugyanakkor liberális vezetésű városokban Magyarországon is vannak néhány helyen kamerák.

Nőként és egy tizenéves lány anyukájaként néhányszor átéltem a hozzám hasonlók félelmeit kihalt vagy sötét utcákon vagy otthon várakozva Zsuzska hazaérkezésére az iskolából. És ahogy az index újabb tudósításaiból kiderül, a mostani eset elkövetőit éppen a néhány, a kerületben felszerelt térfigyelő kamera segítségével találhatják meg.

Sajnos ismét aktuális erről a kérdésről beszélni, jobb lett volna úgy, hogy nem egy fiatal lány szerencsétlensége miatt jut megint eszünkbe a közbiztonság. A térfigyelő kamerák nem azért vannak, hogy a járókelők minden lépését nyomon kövessék, hanem azért, hogy segítségükkel könnyebben be lehessen azonosítani azokat, akik vétenek a közrend ellen. A vitának tehát nem az elkövetők biztonságáról, személyiségi jogáról kellene szólnia, hanem a saját biztonságunkról. Hogy ne kelljen félnünk, hogy ne kelljen féltenünk gyerekeinket.

(Három éve egy tanulmányút során volt lehetőségem megismerni a chicagói biztonsági központ működését, ahol nyugalmazott rendőrök figyelik a térkamerák felvételeit a város gócpontjairól.  A felvételek kezelése és az ő munkájuk természetesen szigorú keretek között zajlik.)

Az MDF szeretné, ha a rendőrség létszámát növelnénk, és helyi őrsöket állítanának fel a problémásabb városrészeken. Azt gondolom, hogy erre szükség lehet, de önmagában nem elég. Szükség van a térfigyelő kamerákra, amelyek felvételeit bizonyítékként lehet használni az elkövetők ellen. Szükség van a kamerákra, hogy elriasszák a bűnelkövetőket. Egyébiránt nem csak a személy elleni bűncselekmények ellen lehetnek hatékonyak a kamerák, hanem a parkolási anomáliák, vagy az illegális szemétlerakás megelőzésében is. A kamerák kihelyezését nem csak képviselő-jelöltként, hanem kerületi lakosként is kezdeményezem. Kihelyezésüket nem a népszerű és forgalmas utcákon tartom igazán fontosnak, hanem középső Ferencváros üres telkei mentén (ld. Balázs Béla utca – Ferenc tér sarok), az építési területek közelében (ld. Tűzoltó utca) és kevésbé jó közvilágítással bíró területeken. A térfigyelő kamera önmagában nem megoldás. Egy lépés, hogy válaszokat adjunk közterületi erőszak megfékezésére, és nem csak a rendőrség oldaláról.

A ferencvárosi térfigyelő rendszerről tegnapi beszélgetésük során megkérdeztem Gegesy Ferencet. Kiderült, hogy Ferencváros ezen a területen a belső kerületek között nem jár az élen. A VII. és a VIII. kerület rendesen megelőztek minket, méghozzá eredményesen. Ennek oka nem más, mint  a kamerarendszer beszerzésének, illetve fenntartásának a költségei. A ferencvárosi felvételeket a törvényi előírás szerint egy rendőr figyeli, a jelenleg bekamerázott terület képernyői elférnek még egy szobában, sőt 5-6 további képernyőt tudnának szemmel tartani ugyanott. Viszont az ezt követő kamerák kiépítéséhez új munkatárs és új iroda kellene. A bekamerázást jelenleg a legkritikusabb területeken alakították ki. Ahhoz, hogy pl. a Ráday utca kiépüljön, a helyi üzletek részvételére lenne szükség. A polgármester beszélt arról is, hogy társasházi hozzájárulás esetén, elképzelhetőnek tart egy olyan rendszert, amiben 50-50 vagy 40-60%-os arányban közösen oldjuk meg  a kérdést. Így ez elfogadható áron megtörténhetne és magunk dönthetnénk arról, akarunk-e kamerát a házunkra vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr37820860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo90 2008.12.28. 20:44:14

Nevetséges. Meg akarjuk előzni az ilyen eseteket, de nem ismerjük el, hogy van cigánybűnözés. Majd ha a segélyezési rendszert átalakítják, és a munkavállalást propagálják a romák között, akkor az ilyen esetek ritkábbak lesznek. Erről nagyrészt önök tehetnek! Félnek, hogy a hatalmukat elveszítik, ha ki merik mondani, amit ki kell: cigánybűnözés márpedíg létezik! Ha meg ezt tényleg nem látják, akkor hogy akarnak önök segíteni az embereken, amikor azok hétköznapi, mindennapos problémáikkal nem találkoznak. Vagy csak nem hajlandóak észrevenni. A fiatalkorú bűnelkövetők 95%-a roma, SEGÍTENI KÉNE A KISSEBSÉGEKET, NEM LÁTVÁNYOSAN SAJNÁLNI, és akkor nem így lenne.

Győzzön a JOBBIK!

tetulada 2009.01.03. 02:02:21

Vincenzo90: a romákat nem szabad utálni en block, csak egyesével :))

Intercontact Mérnökiroda Kft 2018.03.05. 11:19:59

Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alattomos cikkei rágalmai Indextől megírásával! Áder Jánost is megrágalmazta az Index!
süti beállítások módosítása