John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

Nevetséges próbálkozás a ferencvárosi liberálisok befeketítésére

2008.12.27. 14:19 - K.Zsombor

Címkék: tv magyar választás nemzet hír szdsz közlemény emese john ferencváros

Kivágott félmondatok, összevágott beszélgetések, provokátorok... ez az oknyomozás a Hír TV-ben. Végül közleményt adtunk ki, amit persze várhatóan nem hoz le az MN és a Hír Tv....

Nevetséges próbálkozás a ferencvárosi liberálisok befeketítésére

Nevetséges próbálkozásnak tartjuk a Hír TV legújabb kísérletét arra, hogy a IX. kerületi időközi választáson szereplő jelöltünket befeketítse. Az SZDSZ - más pártokkal ellentétben - most is törvényesen gyűjtötte össze kopogtatócéduláit.

Pártunkat  többször is megkeresték magukat önkéntesnek kiadó csalók, de - ahogyan a Hír TV videójából is egyértelműen kiderül - az SZDSZ ferencvárosi kampányfőnöke nem vásárolt egyetlen kopogtatócédulát sem. A televízió által bemutatott konkrét esetben pedig a videón szereplő Janás Ferenc éppen azt próbálta megtudni az üres kopogtatócédulákkal házaló fiatalembertől, hogy kinek a megbízásából jött, és mik a szándékai. A fiatalember egy idő után gyanút fogott, elment és többet nem is jelentkezett.  A Hír TV azt azonban már elfelejtette megemlíteni, hogy  Janás Ferenc november 21-én, az ügyet követően azonnal bejelentést tett a választási bizottságnál. A bizottság az esetet ezt követően tárgyalta.

Bár nem feladatunk megmondani egy médiumnak, hogy mit sugározzon, véleményünk szerint az oknyomozó újságírásnak nem abból kellene állnia, hogy valakit megpróbálunk  illegális cselekvésre buzdítani, majd amikor ő erre nem hajlandó és maga provokálja a provokátort,  lehozzuk a felvételt, mint tényfeltáró riportot.

A Hír Televíziónak a továbbiakban több szerencsét és ezúton is boldog új évet kívánunk!

Janás Ferenc
kampányfőnök, Ferencváros

*** FRISS ***

Egy sokkal részletesebb, sokkal több dologra kitérő interjú Janás Ferenccel a Liberal Cafe 9 oldalán itt: http://www.liberalcafe9.eoldal.hu/cikkek/aktualis/janas-ferenc-exkluziv-interju

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr72843880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2008.12.27. 16:36:13

Nem inkább az a nevetséges, ahogyan megpróbáltok kibújni a felelősség alól?

Feketemunkával gyűjtettétek a cédulákat. A minimum volna ilyen esetben, hogy bocsánatot kértek, és vállaljátok a jogi következményeit az ügynek.

Billy Weaver 2008.12.27. 18:05:03

hm, nyilván a magyarinfo blog is elfogulatlanságáról híres, ezért a komment. a magát objektívnak álcázni kívánó (huhh), politikai megrendelésre készülő blogok a közepesen szánalmas kategóriába tartoznak, de igazad van, most nem ez a témánk.

hanem az, hogy a hírtv próbálja azt bizonyítani, amire nincs bizonyítéka. gőzöm sincs, hogyan gyűjti a cédulákat egy-egy párt, de ez az adásból nem derül ki. azt én is megtudom csinálni, hogy beülök egy kameraállvány elé, és női hangot imitálva, arcomra fekete kendőt borítva elmondom, hogy a fidesz lop. vagy az mszp, az szdsz, satöbbi. ez nem bizonyíték.

az a baj, hogy ez a riport egy béna befeketítési kísérlet, nem "objektív tényfeltárás". ha lenne rá valóban bizonyíték, hogy érvénytelen, törvénytelen valamelyik párt kopogtató-gyűjtése (három ilyet is tudok mondani a közelmúltból), örülnék neki, essen ki a csaló. itt nem ez történt, a felvételből viszont csak az látszik, hogy valakik nagyon szeretnék ezt elhitetni...

kpityu2 2008.12.28. 08:56:02

"Akkor fogom, átírom, és bűnös módon aláhamisítom az aláírását"

Rózsa Misi 2008.12.28. 12:33:01

Nagyon sokszor gyűjtöttem már kopogtatókat az SZDSZ-nek. Gyakorlatilag nem igen volt olyan választás még, amikor ne tettem volna. Szerintem eddig már legalább 5ezer darabot legyűjtöttem. És a franc essen bele, nekem soha senki nem akart ezért még fizetni. Sok helyen voltam jelen a kampányokban, de sehol nem igen láttam idegeneket, akik pénzért gyűjtöttek volna.

Most akkor ugye két lehetőség van. Vagy mindenki pénzért gyűjtött és engem vettek palira, vagy pedig senki se pénzért tette a dolgát, hanem a pártnak akart segíteni. Nekem tetszene, ha 2000-et adnának egy kopogtatóért, mert akkor az azt jelentené, hogy az SZDSZ kb 2000*5000=10 millió forinttal tartozik nekem. :-)

Emese kampányában többen akartunk még beszállni kopogtatókat gyűjteni. De azt mondta a kampány vezetője, ebbe már nem kell beszállnunk, mert minden kerületből jött 3-4 segítő, így a körzetet már közöttük felosztották. Valószínűtlennek tűnik nekem, hogy miért fizetne Janás bárkinek a kopogtató gyűjtéséért akkor, amikor sorban álltak a gyűjtésre olyanok, akik szívesen gyűjtenek az SZDSZ érdekében, vagy Emese két szép szeméért.

Érdemes számolni. 750 db kopogtatóért az SZDSZ-nek 1.5 millió forintot kellett volna kifizetnie. Megéri? Szerintem nem. Mert ha egy párt nem tud egy adott körzetben ennyi támogatót se maga mellé állítani önként, akkor nem is érdemes indulnia a választáson, hiszen esélye sincs érdemben szavazatokat kapni. Azért mert indulhat, még nem kap semmit, az indulás lehetőségéből nem származik érdemi előnye. Ferencvárosban a liberálisokat elég sokan szokták támogatni. Az SZDSZ Budapesten elég jól áll ahhoz- bár állhatna jobban is,- hogy a kopogtatók legyűjtése ne okozhasson érdemi problémát számára. Ha pedig nem okoz, és adott hozzá elég saját aktivista, akkor mi a jó fenéért fizetne bárkinek? Tehát összegezve, ez a fizetek a kopogtatóért dolog, elég egyértelműen kacsa. És nagyon hangosan hápog is.

Rózsa Misi 2008.12.28. 12:42:29

Na de érdemes megnézni azt is mi történt az SZDSZ irodájában. Ugye már az nevetséges, hogy egy liberális aktivista rejtett kamerával felszerelkezve érkezik az SZDSZ kampányfőnökéhez. Miért is akar egy aktivista felvételt készíteni arról, hogy beszélget a kampányfőnökkel? Perverzió lenne? Elég egyértelmű, hogy aki felvételt készít titokban, az ezt azért teszi, mert fel akarja használni valamire. Amikor kitöltetlen kopogtató elfogadására akarja a kampányfőnököt rávenni, miközben veszi a beszélgetést, nem nehéz kitalálni, hogy kompromittálni akarja, hogy a kompromittáló felvételből anyagi hasznot húzzon. Ha Janás elfogadta volna és aláírja a kopogtatót, akkor őt zsarolta volna meg?

Tudjuk, hogy Janás Ferenc a kopogtatót nem fogadta el. Sőt elég lökött módon, de pont azt magyarázza el, ha ezt kitöltené, akkor törvénysértő lenne, amit azért sem követ el, mert nem tudja, hogy ez valóban a választótól származik, amit az önként, akaratának megfelelően adott át az SZDSZ-nek, vagy pedig lopott. A felvételen egyértelműen kiderül, hogy Janás beszélteti a fickót és rá akar jönni arra, hogy ki küldhette. Az is kiderül, hogy Janás nem egy Sherlock Holmes, de hát azt hiszem ez alapvetően nem tekinthető bűnnek.

A provokátornak megszégyenülten kellett távoznia, mert nem jött be neki a dolog, az SZDSZ kampányfőnöke nem volt törvénysértésre rábeszélhető. Ezután került a felvétel az MN_hez, ami azért érdekelne, hogy mennyit hozott provokátorunk konyhájára. Hogy a felvétel vágott és szelektált, az elég határozottan látszik. Hogy a Hír-tv felkapta a hírt és tovább manipulál vele, az pedig ugye ettől a "független" médiától már megszokott.

Arról meg elegánsan szeretnek hallgatni az MN-nél és a rémHír-tv-nél, hogy amint a provokátor távozott Janás Ferenc a választási bizottságnak az ügyről beszámolt.

Igazából még azt sem látom ezek után, hogy hol hibázott Janás. Szerintem sehol. Az meg egyértelmű, hogy bűncselekményt nem követett el.

Vincenzo90 2008.12.28. 20:37:50

De okos let mindenki. Olyan magyarázkodás ez, mint Gyurcsányé öszöd után. Csak nagyon hülye, nagyon primitív, egységsugarú droidok veszik még be a "liberális" mesét.

VIKUNYA 2008.12.28. 21:17:08

Janás kijelentette, hogy aláírja a cédulákat. Ez több, mint "lököttség"! Erről se hallgassunk.

szódásalóvét 2008.12.28. 22:30:03

Ja igen és a Jobbiknak is jól jött a MiÉp kiesése,és a Tomcat bukfence, így minimum 15%ot is elérhet.Ami szintén jó az mszpnek amely így akár nyerhet is.Janás ettől függetlenül rálépett az aknára. Menthetetlen.

DFK 2008.12.29. 06:05:09

Akik gyűjtöttek már ajánlószelvényt, tudják, nem egyszerű feladat.
Sajnos a felvételen elhangzoot amondat, miszerint ha meglennének a személyes adtok, akkor már csak bűnös módon aláírja JF. Ilyen huncutságról egy vadidegen ismeretlennek azember nem beszél. Mert bukta lehet belőle. Lett is.

Rózsa Misi 2008.12.29. 14:30:28

Valóban hülyeség volt, hogy Janás nyomozót akart játszani. Ez igaz. És mindenképpen ki akarta énekelni a kopogtatócédula másik felét is a provokátor elvtársból/testvérből. Hülyeség volt ez tőle. De nem lehet senkiben kétség, hogy nem írta volna akkor sem alá. Ezt erősíti meg, hogy az esetről, azután azonnal Janás jelentést adott a Választási Bizottságnak, akik erről a bejelentésről jegyzőkönyvet is felvettek. Ez az ami egyértelműen igazolja, hogy Janás nem akart csalni.

szódásalóvét 2008.12.29. 22:46:02

@DFK: Az mszp stáb kavarja mint a Piszkos Fred. Felhasználják még a HIR Tv-t is, hogy lesöpörjék a riválisokat.Kiesett az MDF, az MSZZP, az SZDSZ bekapta a legyet, a Fidesz is sorra kerül, scak még néz ki a sok narancsos a fejéből.Azért szép ahogy Szilvásiék aháttérből mindenkit megvezetnek.

szódásalóvét 2008.12.29. 23:05:31

@DFK: A Janák úr interjúja nem valami meggyőző, amit a Liberál Cafénak adott. Sőt sajnos tele van logikai bukfencekkel.Menthetetlen a Fradiszadis.De hogy az mszp hirtv-s segítséggel fog győzni a IX kerben ez azért fura.A jobbiknak még kop cédulákat is ajánlottak a maszoposok, csak azok nem fogadták el tőlük. Vérükben van az oszd meg és uralkodj, a gyurcsány meg fújja a passzátszelet.

RolyPoly 2009.01.09. 10:08:18

Engem az érdekelne leginkább - és erre nem kaptam választ, pedig Emesének a facebookon közvetlenül írtam -, hogy mi lesz a képviselőséggel, ha megérkezik a "vendég a házhoz"?
Szerintem felelősséggel nem lehet 7-8 hónapos terhesen belemenni egy kampányba: mert az vagy a baba vagy a kampány hátrányára válik. Azt is kérdeztem, hogy mikor akar visszamenni dolgozni vagy újabb képviselőválasztási kampány indul majd, amikor megszült?
Furcsa nekem, hogy a Ferencvárosi Hírmondóban Vágó István és Bálint gazda teljes mellszélességgel szólít fel bennünket a John Emesére való szavazásra, amikor szerintem ez felelőtlenség.
Azt külön sajnálom, hogy a választási hajrában a stábjából senkinek nem sikerült erre a kérdésemre válaszolnia, pedig azt gondolom, elég fontos kérdés - főleg, ha képviselőként nem csak önmagát, hanem egy kerületi anyukát és az egyetlen liberális párt szellemiségét kívánja reprezetnálni ország-világ előtt. Úgy érzem az az Anyuka, aki 7-8 hónapos terhesen nem otthon fekszik és várja a gyerekét, szülés után pár hónappal már szalad is vissza dolgozni, az nem lesz jó Anyuka - és ez szerintem ezerszer fontosabb, mint az,hogy bejut-e a Parlamentbe. Szomorú, ha az SZDSZ-nek pedig csak a 8 hónapos terhes Anyuka jut eszébe aduászként Gegessy helyére, ott valami nagy gáz lehet.
Én nem azért drukkolok, hogy a szélsőjobb kerüljön pozícióba, hanem azért, hogy John Emesének egy egészséges, gyönyörű, kiegyensúlyozott kisbabája legyen, aki 2 - 2,5 évig egészen biztosan minden pillanatban számíthat a mamájára - ezt valaki, akire Emese hallgat elmondhatná neki. Ennél húsz kerület képviselőjelöltsége sem lehet fontosabb, ha igen, akkor ezt a posztot meg gondosan dugják majd el a gyerek elől.
süti beállítások módosítása