John for Ferencváros

2008. végén egy szalagcímből emeltem ki a blogom címét. Akkor kampányblogként indítottuk, 2009. januárjában a kampány véget ért. A blogolás folytatódik.

Friss topikok

  • Intercontact Mérnökiroda Kft: Index Hazug rágalmai amit csak egy helyreigazítással korrigál élen Szalai Bálint alatt... (2018.03.05. 11:19) Erőszak
  • bozgor: @székelyrobi: Látom már, hogy hiába írok, (annak aki ly-al írja az ideje szót , annak biztosan hi... (2010.02.16. 14:58) Változások a moderációban
  • wolff: Híres emberek véleménye a zsidókról LISZT FERENC: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan né... (2009.07.26. 20:35) Ferencváros marad
  • Apa_: Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........ És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofáli... (2009.02.26. 09:59) Egy szomorú post
  • traubee: John Emese :„Nem nekem kell szabadkoznom.” -akkor mégis kirnek kell,ha e téma bevetetőjét komolya... (2009.01.21. 05:43) "Oknyomozás" Hír TV-módra

Címkék

1 (1) 10% (1) 20 (1) 2020 (1) 5% (1) 9 (1) ab (1) ajánlószelvény (1) aktivista (1) alkotmány (1) andrás (1) bejegyzet (1) bíróság (1) blog (1) bom (1) budapest (3) cigi (1) demszky (1) élettársi (1) előd (1) emese (23) éves (1) ferenc (4) ferencváros (18) ferenv (1) ferenvcváros (1) fidesz (1) flódni (1) forever (1) főváros (1) füst (1) füstmentes (2) gábor (1) gegesy (5) generáció (1) gyerek (3) házasság (1) hiller (1) hír (2) humanista (1) ifjúsági (1) interjú (2) istván (1) játszótér (4) jazz (1) jobbik (2) john (23) kampány (2) kapcsolat (1) karácsony (1) készülődés (1) koncert (1) kopogtatócédula (1) közlemény (1) léderer (1) levél (1) magyar (2) mdf (1) mikulás (1) mszp (1) munkáspárt (1) nemzet (2) nemzeti (4) novák (1) nyílt (1) oknyomozás (1) olimpia (1) parlament (1) párt (1) plakát (2) polgármester (1) pont (1) szdsz (23) színház (4) születésnap (1) tv (3) új (1) vadplakát (1) válás (1) választás (6) választások (6) young (1) zoom.hu (2) Címkefelhő

Kampányzáró beszélgetés John Emesével

2009.01.08. 13:21 - K.Zsombor

„A ferencvárosi választás tétje, hogy megerősödik-e a szélsőjobboldal"

„2006-ban indultam el először országgyűlési képviselő-jelöltként, akkor még a XI. kerületben. Fel sem merült bennem, hogy a későbbiekben ebben a körzetben fogok indulni, mivel ez Gegesy Ferenc választókerülete volt, akit az egyik legjobb és legfelkészültebb SZDSZ-es jelöltnek tartottam. Ma is kiváló a kapcsolatunk. Miután Gegesy Ferenc sajnos lemondott országgyűlési mandátumáról, mint helyi lakost és országosan is ismert politikust a helyi csoport rögtön engem keresett meg és kért fel, hogy vállaljam el ezt a kihívást. Nagyon örültem megkeresésüknek és hosszú távon is itt szeretnék politizálni." – mondta el a www.liberalcafe9.eoldal.hu tudósítójának John Emese, Ferencváros liberális képviselő-jelöltje, aki képviselőként a Gegesy Ferenc által lefektetett úton és elvek alapján szeretné végezni munkáját: „A tömbrehabilitáció folytatása mellett – amit elsődlegesnek tartok – első sorban arra szeretnénk összpontosítani, hogy mind a gyerekesek, mind az idősebbek számára élhetőbbé és polgárbarátabbá tegyük környezetünket."

John Emese fontosnak tartja, hogy a jelenleginél több nő jusson vezető közéleti szerephez: „Európai összevetésben nagyon le vagyunk maradva a női képviselők arányát tekintve. Ennek ellenére én nem vagyok híve a szocializmus világát és stílusát felidéző női kvótának." Az SZDSZ a magyar parlamenti pártok között eddig is elöljárt a női egyenjogúságot szolgáló javaslatokkal, elég csak Sándor Klára és Magyar Bálint a nők helyzetének javítását célzó nagyszámú javaslatára és kezdeményezésére gondolni. „Liberális hagyomány a női jogok védelme, azért is tartom fontosnak a családon belüli erőszak visszaszorítását célzó távoltartási törvény elfogadását" – mondta John Emese, aki a Fővárosi Közgyűlés egyetlen női vezetője."

„Egy ígéretem már teljesült. Kitiltottuk a ferencvárosi játszóterekről a dohányzást."

John Emese elégedett kampányával. Az egyik ígéretét már teljesítette is, Hardi Róbert SZDSZ-s alpolgármesterrel összefogásban sikerült kitiltani a ferencvárosi játszóterekről a dohányzást: „A helyi képviselő-testület egységesen támogatta javaslatomat." Fővárosi képviselőtársa, Bojár Iván nyomdokain haladva fel szeretne lépni a vadplakátozás ellen, és ahogy korábbi kampányában, most is csak a kijelölt helyekre helyezték el aktivistái plakátokat. A liberális képviselő-jelölt szerint jellemző, hogy pont az erőszakos rendpártisággal kampányoló szervezetek vadplakátoltak a legtöbbet.

„A politikának ismét értékekről és konkrét ügyekről kell szólnia."

A liberális képviselő-jelölt elmondta, hogy a kezdetektől fogva egy békés, konstruktív hangvételű kampányban gondolkodtak, amely az országos politikai acsarkodás helyett, a ferencvárosiak valós problémáiról szól. „Úgy érzem részünkről ezt sikerült megvalósítanunk" – mondta. Meglátása szerint sajnos ez más pártokra és főként a szélsőjobboldal jelöltjeire nem volt igaz: „Ki kell mondani, hogy az újabban már félkatonai alakulatokkal masírozó szélsőjobboldal gyűlöletkampányt folytat a cigányok és a hajléktalanok ellen." John Emese szerint rendkívül veszélyes, ha egy párt politizálás címén bűnbakképzést és gyűlöletkeltést folytat. Abban, hogy ez ekkora veszély lett szerinte nagy felelősége van azoknak a politikusoknak, akik a magyar társadalom végletes megosztására törekednek. „A politikának nem két oldal, két párt, két vezető végletes szembenállásáról, párbeszédképtelenségéről, egymás ellenségnek tekintéséről kell szólnia, hanem ismét értékekről és konkrét ügyekről." – jelentette ki.

„Elsősorban ferencváros képviselője szeretnék lenni."

John Emese hangsúlyozta, hogy ő elsősorban Ferencváros képviselője akar lenni. „Az SZDSZ egy olyan ellenzéki párt, amely egy javaslatot a tartalma alapján támogat vagy utasít el, nem azt nézi, hogy ellenzéki vagy kormánypárti-e. Ami tehát jó a kerületnek, az ország érdekét szolgálja azt az előterjesztő személyétől és pártjától függetlenül támogatni fogom. Ezenkívül nagyon fontosnak tartom a gyűlöletpolitika elleni fellépést. Nem szabad hagyni, hogy szélsőséges és gyűlölködő erők Magyarországon tényezővé váljanak" – mondta John Emese, aki szerint a demokratikus pártok közös felelőssége a szélsőjobb elleni fellépés. Szerinte az SZDSZ léte és megerősödése garancia a szélsőjobb megerősödése ellen.

John Emese az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője is egyben. Az SZDSZ azonban miközben az országos koalíciót, felbontotta fővárosi közgyűlésben mégis együtt kormányozik a szocialistákkal. John Emese szerint ez csak látszólag ellentmondás. „A tény, hogy országos szinten felbontottuk a koalíciót a szocialistákkal, nem befolyásolja az önkormányzati együttműködést. Országos ügyvivőtársam, Csőzik László, mint Érd alpolgármestere például a helyi Fidesszel együtt vezeti igen sikeresen Érdet. Mi a fővárosban együttműködünk szocialista képviselőtársainkkal, amellett, hogy szakmai, értékrendbeli vitáink természetesen vannak" – beszélt fővárosi munkájáról John Emese.

Az SZDSZ-el kapcsolatban kirobbantott HÍR TV-s botránnyal kapcsolatban elmondta, hogy egyes politikusokkal szemben ő nem szeretne nyomozót játszani, ez a hatóságok dolga. Nem tudja és nem is érdekli, hogy ki állhatott a botrány hátterében, azonban szerinte sokatmondó tény, hogy kérésük ellenére sem adta ki a Hír TV a Janás Ferencről készített teljes, vágatlan felvételt.

"A szélsőjobb a rendszerváltás óta az SZDSZ-t tekinti legfőbb ellenségének."

Kérdésünkre, hogy az SZDSZ meggyengítése kiknek lehet az érdeke, John Emes azt felelte, hogy politikusként nem az feladata, hogy ezzel foglalkozzon. „Az SZDSZ 20 éve következetesen képviseli a liberális értékrendet. Mindig kiálltunk a szolidaritás, a szabadság, a jogállamiság értékei mellett. Mindig elutasítottuk a rasszizmust, a kirekesztést, a történelem szemétdombjára való értékekkel házalókat. Értelmes, valós megoldást jelentő javaslatokat tettünk le az asztalra, elutasítottuk a bűnbakképzést, az intoleranciát. Én ezeket az értékeket és választóim, a ferencvárosiak érdekeit akarom képviselni az Országgyűlésben. Ez a feladatom, ezzel kell foglalkoznom". Hozzátette, hogy a kérdés elől azonban nem akar kitérni. „A szélsőjobboldal a rendszerváltás óta minket tekint elsőszámú ellenségének. A MIÉP négyéves parlamenti munkáján és más európai országok példáján, ahol a szélsőjobb bekerült önkormányzatokba vagy a törvényhozásba, világosan látszik, hogy ezek a pártok csak uszítani, gyűlölködni tudnak, ebből áll politikai programjuk és tevékenységük, a felmerülő problémákra adott javaslataik ebben ki is merülnek" – jelentette ki.

Választási esélylatolgatásba nem ment bele, de John Emese bízik abban, hogy a ferencvárosiak minél nagyobb számban elmennek szavazni és bizonyítják, hogy a szélsőségeknek továbbra sincs miben reménykedniük, Magyarország továbbra sem kér belőlük. „A ferencvárosi választások valódi tétje ugyanis az, hogy megerősödik-e a szélsőjobboldal." – jelentette ki.

Szilágyi Iván Péter

Liberal Café 9

A bejegyzés trackback címe:

https://johnforferencvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr99865313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása